Blote Billen

Zelf ben ik niet altijd zo’n Dokter Shine geweest. Ik durfde mezelf niet helemaal te laten zien. Vanuit huis meegekregen 10 keer na te denken voor ik wat zei. Wat zullen anderen wel niet denken..
 Dat resulteerde erin dat ik vaak mijn mond hield. Over dingen die ik eigenlijk echt wel wilde delen.

Mijn gevoelens en werkelijke behoeftes bijvoorbeeld. Mijn eerste verliefdheid. Bij mijn moeder achterop de fiets. Als 7 jarig meisje in m’n groene lievelingstrui. Mam, ik ben verliefd! Maar het zeggen tegen Frank? Ho maar. En de tig daarna ook. Ik hield mijn mond. Dus hey guys, bij deze, ik was ook op jullie.

Gevangenis
Maar ook mijn dromen, dingen waar ik echt voor wilde gaan. Dat was toch wel het engst. En kon ernstige gevolgen hebben. Gekwetst worden bijvoorbeeld. Teleurgesteld. Veroordeeld.

Afgewezen worden. Blijkbaar om wie ik ben. En zo creëerde ik mijn eigen gevangenis. Terwijl ik vrijheid juist zo belangrijk vind.

Het resulteerde erin dat ik goed op anderen ging letten. En mijn communicatie af stemde op hun behoeftes. Om geaccepteerd te worden. Om dingen voor elkaar te krijgen. Om vooral de ander te vermaken of verder te helpen.

Poppenkast
Als kind treed ik graag op. Of houd spreekbeurten. Het liefst elke week. Het podium maakt mij vrij. Ik word gezien. Maar ook winkeltje spelen met Koninginnedag. Zo zit ik op mijn 9e met mijn kleedje op de hoek bij Albert Heijn met zelfgemaakte rood-wit-blauwe oorbellen. Een jaar later bedenk ik wat slimmers. Aanlenglimo. Minder werk en een hogere marge. In een tot winkel omgetoverde poppenkast is mijn stand. Het loopt storm.

En toen het echte leven. Ik ga werken. En word super succesvol in sales en management. Op mijn 29e start ik mijn eigen bedrijf. Ik word trainer in de retail. Mijn eerste klant is H&M en zo pak ik die jaren erna elke trainingsklus aan die op mijn pad komt.

Burn-out
In 2013 loop ik mezelf behoorlijk voorbij en krijg steeds minder energie van het werk wat ik doe. Op de manier waarop ik het doe. Het resulteert in een dikke burn-out. Oei. Geef dat maar eens toe aan jezelf. Ik vaar puur op talent, alles lukt, maar mijn hart gaat ondertussen langzaam dood. Ken je dat? Dat je denkt dat je alles doet wat je wil doen… maar toch… Er wringt iets.
En ik weet ondertussen zo goed wat, en hoe, ik het wèl wil doen. Waarom houd ik mezelf zo tegen?

Het is die gevangenis. De gevangenis van niet geloven in mezelf. De gevangenis van niet echt voor mezelf durven staan. Mezelf echt laten zien. Vanuit vertrouwen verbinden. Met mezelf èn de ander.

Na schaduw komt zonneschijn
Ik sluit me aan bij 365dagensucccesvol. Ik leer te kijken naar mijn werkelijke verlangens en ze te omarmen. Mezelf te omarmen. Ik leer dat mijn
niet-helpende-gedachtes de grootste belemmeringen zijn in mijn groei. Ik besluit flink te investeren in mezelf. Want ik leer dat ik dat verdien.

Ik laat me opleiden tot Public Speaker en Doorbraakdenkcoach. Voel dat ik hier zoveel mensen mee kan helpen. Echt impact kan maken. Omdat ik weet wat het is om in de schaduw, vanachter een masker of geregisseerd door andermans behoeftes te leven. En omdat ik nu zo goed luister naar mijn gevoel en er voor durf te staan, sta ik nu echt voor mezelf. Mijn product. Mijn blote billen. Mijn missie om jou te helpen bij jouw goudthentieke performance. Jou te leren hoe je jezelf verkoopt waardoor jij de wereld een stukje mooier maakt. Its your time to shine. Wat wil jij bereiken?